Έχεις οικολογικές ανησυχίες και θες δωρεάν αυτοκίνητο;

αναρτήθηκε από Elijah Day | Ετικκέτες: , , , , , , ,


Nαι το παραδέχομαι! Έβαλα αυτόν τον τίτλο για να διαβάσετε το post μου! Γιατί προφανώς κάτι τέτοιο δεν απευθύνεται στην Ελλάδα αλλά στην χώρα της ευκαιρίας (God bless the States!). Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ένας κύριος ονόματι Colin Reilly ίδρυσε την εταιρία Drive Electric, της οποίας προϊόν είναι το NEV (Neighborhood Electric Vehicle) και αποστολή της είναι η έρευνα και εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων. Μπαίνοντας κάποιος στο website www.freeelectriccar.com, μπορεί να παραγγείλει δωρεάν το διθέσιο μοντέλο της εταιρίας ή με κάτι λιγότερο από 500 δολάρια (346 ευρώ) το τετραθέσιο.


Αν και το design του θα συγκινούσε μόνο τον Tiger Woods, οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι το γεγονός ότι ένα δολάριο είναι αρκετό για να κάνει 100 μίλια, είναι καλό νέο για την τσέπη του άμεσα ενδιαφερόμενου και εκτός αυτού η χρήση του επιβαρύνει ελάχιστα το περιβάλλον. Η μέγιστη ταχύτητα του (25 μίλια την ώρα), σίγουρα δεν ξυπνά άγρια ένστικτα αλλά είναι αρκετή για να κάνει πιο ευχάριστη τη βόλτα στο supermarket.
Αν το αναλογιστεί κανείς αν κάποια απο τα εκατομμύρια αυτοκίνητα της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας έδιναν τη θέση τους σε τέτοια χαριτωμένα οχηματάκια, οι πόλεις θα γίνονταν λιγότερο θορυβώδεις και με οπωσδήποτε θα είχαν πιο υγιεινό αέρα. Two thumbs up απο εμένα στον κύριο Colin! Εσείς τι λέτε;

Πηγή: www.cnn.com

http://edition.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2009/12/17/kaye.electric.cars.cnn

Σχόλια (3)

    Αν δεν είχε μηχανή και ήταν ανοικτό από κάτω θα ήταν ίδιο του μεταφορικού μέσου των Φλιστόουνς...
    Τους θυμάστε εκείνους τους Νταμπα νταμαντού πρωτόγονους;;;;

    Αν και όταν θα αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, τότε όντως θα είμαστε έτοιμοι να κατανοήσουμε τέτοιες ευκαιρίες, όχι τόσο με την οπτική της εξοικονόμησης χρήματος, αλλά με την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

    χαχαχα ! Ευγενία έχεις δικιο! Λείπει η τρυπα από τον ουρανό για να βγαίενει το κεφάλι του ροζ κατοικίδιου δεινόσαυρου!

Δημοσίευση σχολίου