Μικρό χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα

αναρτήθηκε από Constantinos Bletsos | Ετικκέτες: , , , , ,

Υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν θα γιορτάσουν σήμερα .Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που εμείς εννοούμε τη γιορτή.
Υπάρχουν κάποια παιδιά-στρατιώτες.
Το πολύ- πολύ θα σταματήσουν για λίγο το σκοτωμό ,να ξαποστάσουν πάνω στη νοτισμένη χλαίνη, αντε να πιούν δυό γουλιές νερό και τα πιο αντριωμένα θα κάψουν κι ένα τσιγάρο.
Μα έπειτα θα σηκωθούνε ξανά ,με το σκουριασμένο τουφέκι στον ώμο για να κινήσουν αργά στο επόμενο όρυγμα ,στο παραπάνω ύψωμα, στο παρακάτω μακελειό.
Είναι κάποια παιδιά που συμμαχούνε με το θάνατο, κι άλλες φορές του γνέφουν με σαγήνη κι άλλες τον φοβερίζουν ,με τέτοια κόλπα τον ξεγελάνε και με ψυχή που δεν φοβάται (δεν αφήνει να φανεί) το μολύβι που σκίζει το σώμα, κει με ένα πόδι ,με ένα χέρι, παντα να τελειώνουν μια μάχη ισα για να παν στην επόμενη.
Αυτο είναι ολάκερη η ζωή τους, απο μωρά θαρρείς στην καπνιά και το μπαρούτι ζυμωμένα.


Εχω μιλήσει καποιές φορές με δαύτα, σαν άνθρωπος κι εγω να πω τον πόνο μου ...για τα νοίκια που όλο αυξάνονται ,για το δοκάρι που βάρεσε ο μαλάκας την κυριακή....και με κοιτάζουν με το πικρό χαμόγελο της συγκατάβασης......
Τι μού ρθε Αγια μέρα να γράψω για αυτά τα παιδιά.
Γιατί χαλάω και το δικό σας κέφι.
Ισως να πνίγομαι μες την υποκρισία μου ή ίσως να αισθάνομαι σκανδαλωδώς ευνοημένος που ανήκω στους αδαείς και τυχερούς που δεν χρειάζεται να πολέμουν καθημερινά για τη ζωή τους.

Χρόνια πολλά

Σχόλια (0)

Δημοσίευση σχολίου