Πάνω από 1 εκατομμύριο οι συνδέσεις εναλλακτικών παρόχων

αναρτήθηκε από DrDesaparecido | Ετικκέτες: , , , , , , ,

Διαβάζουμε στο in.gr

"Αυξάνεται το μερίδιο των εναλλακτικών παρόχων στην ελληνική αγορά επικοινωνιών: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΕΤΤ, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (LLU), τις οποίες που διαθέτουν οι εναλλακτικοί πάροχοι στους καταναλωτές για την παροχή υπηρεσιών με απ’ ευθείας σύνδεση στο δίκτυό τους.
H Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο (Local Loop Unbundling - LLU) αφορά τη δυνατότητα των εναλλακτικών παρόχων να χρησιμοποιούν τα καλώδια του ΟΤΕ που συνδέουν κάθε σπίτι με το δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο.
Τον Ιανουάριο οι γραμμές LLU έφτασαν τις 1.000.909, παρουσιάζοντας αύξηση 21% σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου του 2009 και 55% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2008

Το 53% των βρόχων αυτών έχουν ενεργοποιηθεί στην Αττική ενώ το υπόλοιπο 47% στην επαρχία.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της πόσοι είναι οι αντίστοιχοι συνδρομητές του ΟΤΕ, ωστόσο ο Οργανισμός είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι οι πελάτες ADSL ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο."
Οι εναλλακτικοί καλά κρατούν και οι συγχωνεύσεις που έγιναν φαίνεται πως ωφέλησαν ώστε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα της αγοράς. Πάντως ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο έντονος όσο στην κινητή τηλεφωνία, προφανώς λόγω και της μικρότερης διείσδυσης του προϊόντος.
Σε αυτό βοήθησε και το Γ' ΚΠΣ (ναι το Γ', το Δ' ακόμα το κοιτάζουμε) που επιδοτούσε την εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων σε περιφέρειες της χώρας, σε άτομα ηλικίας άνω των 67%, κλπ.

Σχόλια (1)

    Εντάξει ρε παιδιά, το διαβάσατε στο in.gr. Πόσες φορές το διαβάσατε για να το καταλάβετε και να σκεφτείτε ότι αξίζει να το μεταφέρετε? Εγώ είμαι κουρασμένη ή αυτή η έρμη γλώσσα είναι "στραμπουληγμένη" εντελώς? Και τί σημαίνει: " ...σε άτομα άνω των 67%"??????????? Αννα

Δημοσίευση σχολίου