Η μάχη της ...ταμπλέτας

αναρτήθηκε από Aris | Ετικκέτες: , , , , , , ,

Μετά τα laptops, τα notebooks, τα netbooks και τα smartphones, φαίνεται πως έρχεται η σειρά των "smartbooks" και των "tablets" ή "slates". Τη μάχη των φορητών υπολογιστών με οθόνη αφής χωρίς πληκτρολόγιο, εγκαινίασαν οι Microsoft και Hewlett-Packard, που παρουσίασαν το νέο τους προϊόν στα πλαίσια της CES 2010.
Το Consumer Electronics Show είναι η μεγαλύτερη διεθνής Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων, αυτών δηλαδή που στα ελληνικά ονομάζουμε γκάτζετ. Γίνεται κάθε Ιανουάριο στο Las Vegas και θεωρείται το κατ' εξοχήν βαρόμετρο για τις μελλοντικές τάσεις στην αγορά Πληροφορικής παγκόσμια. Φέτος ξεκίνησε στις 7/1 και ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 10/1/2010.
Οι δύο εταιρείες πρόλαβαν τον ανταγωνισμό, την Apple, που αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή πριν τα τέλη του μήνα στο San Francisco.

«Ο καταπληκτικός αυτός μικρός υπολογιστής, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010, πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει τους καταναλωτές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer κατά την παρουσίαση του νέου γκάτζετ.
Οι αναλυτές ωστόσο, εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το αν η νέα συσκευή των Microsoft και HP θα κατορθώσει να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη συσκευή της Apple, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, χάρη στην ποιότητα των iPhone και iPod.

Η αντεπίθεση της Apple
Η Apple σχεδιάζει να αποκαλύψει το δικό της tablet στις 26 ή 27 Ιανουαρίου, ενώ οι πωλήσεις του ίσως αρχίσουν το Μάρτιο, σύμφωνα την εφημερίδα Wall Street Journal.
Επικαλούμενη «ανθρώπους που έχουν ενημερωθεί από την εταιρεία», η εφημερίδα έγραψε ότι ο υπολογιστής θα διαθέτει οθόνη αφής 10-11 ιντσών και πρόκειται να παρουσιαστεί «εντός του μήνα».
Η WSJ έγραψε ακόμη ότι η Apple δεν σχεδιάζει την πώληση του προϊόντος νωρίτερα από το Μάρτιο, αν και σημειώνει ότι ο χρόνος αυτός «δεν έχει οριστικοποιηθεί και μπορεί να αλλάξει».
Tο ιστολόγιο All Things Digital, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Dow Jones, εκδότη της Wall Street Journal, έγραψε ότι η Apple έχει κλείσει χώρο στο Σαν Φρανσίσκο για τις 27 Ιανουαρίου για την παρουσίαση ενός «σημαντικού νέου προϊόντος».
Η βρετανική εφημερίδα Financial Times είχε επίσης γράψει ότι η Apple έχει κλείσει το “Yerba Buena Center for the Arts” στο Σαν Φρανσίσκο, εκεί όπου παρουσιάζει συνήθως τα νέα προϊόντα της εταιρείας ο Steve Jobs, για τις 26 Ιανουαρίου.
Το tablet της Apple - ένα είδος μεγάλου iPhone ως προς τη σχεδιαστική αντίληψη - αποτελεί αντικείμενο φημολογίας επί χρόνια. Η ίδια η εταιρεία, επιμόνως αρνείται να σχολιάσει αυτές τις φήμες.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4554224
http://www.ert3.gr/
http://news.pathfinder.gr/scitech/604762.html

Σχόλια (0)

Δημοσίευση σχολίου