τεχνητή άνοια για τεχνητούς ηλικιωμένους σε τεχνητή αναπνοή [για πραγματικούς αναγνώστες]

αναρτήθηκε από dr. tsablogger phd | Ετικκέτες: , , , , , ,

Άνοια είναι η προοδευτική έκπτωση των γνωσιακών εγκεφαλικών λειτουργιών, που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της καθημερινής δραστηριότητας του ασθενούς και, στις περισσότερες περιπτώσεις, οδηγεί μακροπρόθεσμα στην ανάγκη για φροντίδα από τρίτους. Η νόσος του Αλτσχάιμερ αποτελεί την πιο κοινή μορφή άνοιας.


Σε εποχές όπου ο ανθρώπινος παράγοντας γίνεται μια υποσημείωση στα καρνέ της ανθρωπότητας. Σε εποχές μεγάλης έκπτωσης πριν τον ερχομό της περιόδου Φεβρουαρίου. Σε εποχές όπου ο μέσος Έλληνας πάσχει από διάφορες μορφές άνοιας, το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει αυτό το Blog είναι πληροφόρηση. Σας την παρέχουμε γιατί είμαστε το Blog με την μεγαλύτερη τηλεθέαση, την υψηλότερη ακροαματικότητα και σπάμε τα κοντέρ του Google Analytics.  Για εσάς λοιπόν ερευνήσαμε και βρήκαμε διάφορες εκφάνσεις άνοιας με την μέθοδο CLIPS του πανεπιστημίου Παλαιών Πατρών& Ναταλίας Γερμανού. Έχουμε λοιπόν τις κάτωθι περιπτώσεις:Σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης που συνοδεύεται με διαστήματα τριχόπτωσης έχουμε την Μπ-άνοια ή αλλιώς νόσος Φρίντριχ Πλάτσαπλούτσα, του γνωστού αλλωπεκιάζοντα φιλόσοφου που δάμασε την πρώτη τρελή νύφη τσα-τσα (το είδος κουφέτα-κουφέτα).


Η περίπτωση της Π-άνοιας βρίσκεται στην συσχέτιση, κατανόηση και επικείμενη παρανόηση των συσκευών εκπομπής ηλεκτρικών σημάτων, ευρημάτων και απορριμάτων με την πλατινέ απόχρωση του άρτου του κοινού (το επονομαζόμενο και καρβέλι). Η νόσος οδηγεί στην πλήρη μυική ατροφία ως απόρροια της επίδρασης της καναπεδικής μάζας στον ανθρώπινο μυικό ιστό(παρόμοια με την νόσο των αστροναυτών). Η υπερ-ύπαρξη Π-άνοιας μας οδηγεί στην Παρ-άνοια που στα συμπτώματα της παρατηρούμε την μετεξέλιξη της νόσου των τρελών αγελάδων σε νόσο των φταρνιζόμενων πουλερικών και μετάπτωση της ασθένειας σε πυρετό των γουρουνιών με κατάληξη στον πυρετό του Σαββατόβραδου-τελικό θανατηφόρο στάδιο της ασθένειας-που μελέτησαν στενά οι B&G Z. Travolta, μοναδικοί επιζώντες της άλλωστε, και κατέγραψαν την εμπειρία τους στο βιβλίο "Saturdaynight Fever: staying alive(ha-ha-ha)", εκδόσεις Κότζακ.


Β-άνοια είναι μια εκδοχή της ασθένειας, γνωστή κι ως ασθένεια του Θείου, συμπτώματα της οποίας συμπεριλαμβάνουν κατάποση ποσοτήτων μπουγάτσας διαβάζοντας μυθιστορήματα του αλησμόνητου Α. Τσέχοφ, Σούλου και Οχούρα και βλέποντας επανεκδόσεις του Star Trek στην ισπανική γλώσσα. Μπίμ μι απ Σκότυ.


Η συνεχής ενασχόληση με το σπορ της απώλειας χρημάτων σε όποιες μορφές κι αν αυτά εμφανίζονται, προκαλεί συχνά αυτό που ονομάζουμε Δ-άνοια. Ο πάσχων από αυτή την μορφή της άνοιας, προσπαθεί να καλύψει την άνοια του αυτή με λιγότερο ανιαρές ασχολίες, κάτι που κι ο γνωστός Έλληνας ψυχοπομπός Σ. Κοίλος ονομάτισε στο σύγγραμμα του "Ρήσεις με αντιρρήσεις" εκδόσεις Κύων : "...Δ-άνοια, λεφτά κι αγάπη, ρίξε στο κορμί μου στάχτη. Έρωτα μου τοκογλύφε, γλύφε το κορμί μου γλύφε" [σελ. 51 όπως μπαίνουμε]. Η νόσος μπορεί αν υποτροπιάσει όταν παρουσιαστούν αλλεργικά σοκ στην διάρκεια της θεραπείας και ο  ασθενής μπορεί να οδηγηθεί στην βίαια ρίψη άνθεων σε πατώματα, κατανάλωση αλκοόλ, πολύωρες εκθέσεις σε ακατάληπτους ήχους, σχεδόν θρησκευτική αφοσίωση σε είδωλα μαζικής κατανάλωσης και απώλεια μιας ουσίας που αποκαλείται μισθοτίνη. Μια ελαφρύτερη μορφή της νόσου παρουσιάζεται όταν ο ασθενής δηλώνει ενήμερος για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, με την ψευδαίσθηση οτι τα γνωρίζει καλύτερα από όλους, γεγονός που υπερασπίζεται με γοριλλιακή έκσταση, εκτοπίζοντας και μαρκάροντας την περιοχή του πτύωντας και μιλώντας εκκωφαντικά δυνατά. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται Δι-άνοια.


Ο ασθενής με Σ-άνοια αποκτά συνήθως δερματικά εκφυλιστικές τάσεις, η επιδερμίδα του δηλαδή σκουραίνει, αποκτά μανιώδη εμμονή με την χρήση του χρυσού σε άμεση επαφή με το δέρμα του, σαν μέσο θεραπείας, αντικείμενα που σμιλεύει σε μορφή καδένας, σταυρού, πλακέτας, χάντρας, σφαίρας, δοντιού και παναγιάμαζισου.  Ο παθόντας αποκτά μια πατρική συνείδηση και δεν τρέχει, καθότι πάντα νοιώθει να τον βαραίνει η ύπαρξη ενός ανύπαρκτου δεύτερου ατόμου.  Οι συχνές του κρίσεις τον κάνουν να διαχωρίζεται ενδυματολογικά από το υπόλοιπο σύνολο. Προτιμά να σχετίζεται με αντικείμενα σε σχήμα πατάτας, χαλιού, καρπουζιού, παλαιών αντικειμένων κ.α. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι ότι στην εξέλιξη της ασθένειας παρουσιάζεται ένα είδος κώφωσης σε συνδυασμό με νομαδική συμπεριφορά: ο ασθενής θέλει να μετακινείται και να απολαμβάνει την συνοδεία μιας μη κατηγοριοποιημένης μουσικής που μόνο οι συναφείς παθόντες κατανοούν, αγνοώντας την ύπαρξη κανονισμών κυκλοφορίας. Παρατηρείται ακόμα η εκτεταμένη χρήση του πληθυντικού σε διάφορες μορφές υποδηλώνοντας ποσοτική αύξηση(τα σάνια, τα στυλά, τα χρυσά, τα παλιά, τα καρπουζά κ.α.).


Μια τελευταία αναφορά γίνεται στους ασθενείς που πάσχουν από Χ-άνοια, μια σπάνια πάθηση στην οποία ο παθόντας μπερδεύει το παρόν με την χρονική περίοδο της ένδοξης ελληνικής παλιγγενεσίας του 1821. Την νόσο εντόπισε πρώτος ο Νιγηριανός ποδίατρος Tu Kolu Taniamera, στην διατριβή του "περί ποδιών και παρομοίων κάλων" εκδόσεις Λιακόπουλος. Στην σπάνια αυτή πάθηση ο ασθενής αυτοαποκαλείται Ανδρούτσος και ονειρεύεται κενταύρους, μυστικές συνωμοσίες και αυγές με τον ήλιο να χρυσίζει σαν αυγό του Κολόμπου πάνω από την πλατεία Ομόνοιας και την πλατεία Κότζιακ. Ο Τανιάμερα εντόπισε την συσχέτιση μεταξύ των κάλων των ποδιών των ασθενών με την εμφάνιση αντίστοιχων οιδημάτων-πηδημάτων στον εγκέφαλο τους. Κατόρθωσε να απομονώσει την κυτταρική μετάλλαξη αλλά δυστυχώς βρήκε τραγικό θάνατο όταν ασθενείς που μελετούσε υποτροπίασαν και τον γρονθοκόπησαν μέχρις εσχάτων γιατί η μέρα ήταν Τρίτη και ο παναθηναϊκός έχασε το τριφύλλι του στην θάλασσα και το έφαγε ένας Βουλγαύρος με χανούμι. Ο άσημος γιατρός θα μείνει στην μνήμη όλων μας, για τουλάχιστον τα επόμενα πέντε δευτερόλεπτα.


τέσσερα


τρία


δύο


ένα


πλήττω...


Σχόλια (3)

    apisteyth synthetikh skepsi pragmatwn kai katastasewn

    mou arese o epilogos.

    Δυστυχώς έχασα επισόδεια ένεκα γεγονότων που σχετίζονται με την διεθνή οικονομική κρίση και δεν είχα διαβάσει έγκαιρα το άρθρο. Θα μπορούσε να βοηθήσει όσους αυτόν τον καιρό ασχολούνται με το CLIPS. Dr, τουλάχιστον την ενδοομάδα την διαφωτίζεις-διασκεδάζεις αρκούντως!!!
    Catherine

Δημοσίευση σχολίου