Γκάλοπ: ναι στην ιθαγένεια για τα παιδιά

αναρτήθηκε από Aris | Ετικκέτες: , , , , ,

Σχεδόν 7 στους 10 ερωτώμενους σε δημοσκόπηση τάσσονται υπέρ της χορήγησης υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών.

Θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, (όταν ένας τουλάχιστον γονιός είναι νόμιμος μετανάστης), το 64,9% των ερωτηθέντων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε χθες από το MEGA. Μοιρασμένη φαίνεται η κοινή γνώμη σε ότι αφορά τη χορήγηση ιθαγένειας και του δικαιώματος του εκλέγειν στους μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα για τουλάχιστον μία πενταετία..
Το 44,6% απαντάει πως είναι θετικό σε μία τέτοια προοπτική, το 49,6% εκφράζει αντιρρήσεις και το 5,8% λέει ότι δεν ξέρει ή αποφεύγει την απάντηση.

Δείτε το γράφημα και σχολιάστε
http://www.tanea.gr/

Σχόλια (3)

    Πράγματι, η χορήγηση της ιθαγένειας και το δικαίωμα του εκλέγειν είναι μονόδρομος για την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Αυτήν την πρακτική την έχουν υιοθετήσει αρκετές χώρες με παράδοση στην ύπαρξη οικονομικών μεταναστών.
    Catherine

    Συμφωνώ πολύτως με την Katherine! ΄Εχει έρεθει η στιγμή να παραδεχθούμε ότι μέσα μας ζει και βασιλεύει ένα μικρό (ή μεγαλύτερο) κομμάτι ρατσισμού, για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Άννα

    Η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών είναι υποχρέωση της κυβέρνησης.Μην ξεχνάμε πως τα παιδιά αυτά χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν ένα "θεσμοθετημένο" ρατσισμό. Στάσα

Δημοσίευση σχολίου