My Cybertwin

αναρτήθηκε από eugenia | Ετικκέτες: , , ,

Αισθάνεστε κουρασμένος από τις υποχρεώσεις και τα βάσανα της ζωής;
Μήπως υποφέρετε από κρίσεις πανικού, υπερβολικό άγχος και φοβάστε ότι κάποια στιγμή θα νοσηλευτείτε με συμπτώματα υπερβολικής υπερκόπωσης;

Μήπως από την άλλη μεριά πιστεύετε στην τελειότητα κατασκευής της ύπαρξης σας;
Μήπως θεωρείτε πως σαν και εσάς θα έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να πηγαίνει καλά αυτός ο κόσμος;
Μήπως γι' αυτό το λόγο βασανίζεστε από υπαρξιακό άγχος και φόβο ότι θα πεθάνετε πριν τελειοποιηθεί η κλωνοποίηση εφαρμοσμένη σε ανθρώπους;

Μην ανησυχείτε πια. Το διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε σε όλα αυτά τα "μήπως" ανώδυνα και χωρίς επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σε ψυχολόγους.
Το παρακάτω άρθρο αφορά ακριβώς αυτό!!!!

Η ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ

Τέσσερα χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο "δίδυμος άνθρωπος" του διαδικτύου που δημιούργησε ένας Έλληνας της Αυστραλίας.Ο λόγος για το CyberTwin (κυβερνοδίδυμος) που αφού επισκέφθηκε τον 'Αρη, τώρα άλλαξε φύλο, έγινε "Κατερίνα" και έμαθε και …ελληνικά!

Δημιουργός του CyberTwin είναι ο ομογενής δρ. Γιάννης Ζάκος, από την "Χρυσή Ακτή" της Αυστραλίας και η συνεργάτιδά του Λιζ Κέϊπελ, που νοιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι και ικανοποιημένοι από την πορεία και εξέλιξη του δημιουργήματός τους.Ο ομογενής ισχυρίζεται ότι δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δημιουργήσουν το δίδυμό τους στο διαδίκτυο - που μπορεί άνετα να τους αντικαταστήσει και να μιλά στους φίλους τους, στους συναδέλφους τους, τους πελάτες τους και σ’ οποιονδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί τους ηλεκτρονικά!
Κι όλα αυτά με μια γενναία επιχορήγηση ενάμισι εκατομμυρίου δολαρίων που έλαβε πριν τέσσερα χρόνια από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Με στόχο την εισχώρηση του CyberTwin στις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, ο Γιάννης Ζάκος και η συνεργάτιδά του Λιζ Κέϊπερ, έχουν ήδη πελάτες 1.000 εταιρίες από όλο τον κόσμο, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας στις οποίες με το νέο έτος, θα προστεθούν άλλες δύο ως "πρωτοχρονιάτικος μποναμάς".

"Δεν απειλεί θέσεις εργασίας"

Σε ερώτηση αν η εξέλιξη του διδύμου κάνει να "τρίζουν" οι καρέκλες των εργαζόμενων ο ομογενής απαντά:

"Δεν θα το έλεγα. Αντίθετα, μ’ αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται ο άνθρωπος για να δράσει σε άλλους χώρους που δεν μπορεί να εισχωρήσει το δίδυμο. Να κάνει την επαναληπτική, μηχανική εργασία που κουράζει, ούτως ή άλλως, τον άνθρωπο. Ας μη ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή. Το CyberTwin μπορεί να εργάζεται πολύ αποδοτικά 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Ο υπάλληλος, για παράδειγμα, φεύγει στις 5 μ.μ. και βάζει στη θέση του το δίδυμο του να συνεχίσει τη δουλειά του".

Η δημοτικότητα του δίδυμου εξαπλώνεται ραγδαία και αυτό οφείλεται, φυσικά, στις άριστες επιδόσεις του."Συγκρινόμενο με τον άνθρωπο, ο βαθμός της επιτυχίας του είναι 89%-95% όταν καλείται να δώσει πληροφορίες και να εξυπηρετήσει πελάτες, ενώ του υπαλλήλου είναι 81%. Απαντά άμεσα και με ακρίβεια. Συλλέγει σωρεία πληροφοριών τις οποίες αξιολογεί, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει πάρει", τονίζει ο Γιάννης Ζάκος.

Εκτός, όμως, από το κομπιούτερ, όπου αρχικά τοποθετήθηκε, σήμερα ετοιμάζεται να "έλθει πολύ πιο κοντά στον άνθρωπο και να ενσωματωθεί, αν θέλεις, με αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εκείνον, ώστε να τον εξυπηρετεί πληρέστερα. Έτσι, εντός των ημερών θα ενσωματωθεί στο κινητό τηλέφωνο. Πρόκειται για μια νέα επαναστατική εφαρμογή που θα ακολουθηθεί από άλλες, όπως είναι η παρουσία του μέσα στο αυτοκίνητο, να δίνει στον οδηγό πληροφορίες ή να του διαβάζει τα ηλεκτρονικά μηνύματα".

Η παρουσία του μπορεί να επεκταθεί και στην κουζίνα, να μάς βοηθά την ώρα που ετοιμάζουμε το φαγητό, λέγοντάς μας, για παράδειγμα, τι υλικά χρειαζόμαστε για μια μακαρονάδα ή συναγρίδα αλά σπετσιώτα!Από τις πιο πολύπλοκες, δηλαδή, μέχρι τις πιο απλές και καθημερινές δουλειές.Ο ίδιος θα τις χαρακτηρίσει "προχωρημένες και αποτελεσματικές εφαρμογές".
Τα άλματα που έχει κάνει ο Γιάννης Ζάκος στο χώρο της πληροφορικής, έχουν ήδη γίνει γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τώρα έχουμε μπροστά μας τον "άλλο μας εαυτό που όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνουμε μαζί του να τον εκπαιδεύσουμε, τόσο περισσότερο θα μοιάζει με μας", θα πει ο Γιάννης Ζάκος για το "MyCyberTwin"Ας μη φανταστεί όμως κανείς ότι πρόκειται για μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, διαβεβαιώνει ο ίδιος τονίζοντας ότι το "MyCyberTwin" μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και να εκπαιδευτεί σχετικά εύκολα.
Εκτός του ότι μπορεί να μιλά εκ μέρους σας, χωρίς να είστε εκεί, συγχρόνως συλλέγει πληροφορίες όπως, για παράδειγμα, πού θα πάνε οι φίλοι σας το Σαββατοκύριακο, όταν πρόκειται για εταιρίες ποια άποψη έχουν οι άνθρωποι για κάποιο άτομο ή προϊόν για να αναφερθούμε σε ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενδεικτικά.
"Το δίδυμό", λέει ο εφευρέτης του "βρίσκει απάντηση στα ερωτήματα των άλλων και απαντά με τον πιο ακριβή τρόπο.
Μπορείτε να κάνετε ένα δίδυμο σε δέκα λεπτά, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο αν στόχος σας είναι να έχετε ένα πιστό αντίγραφο του εαυτού σας. Θα χρειαστεί να το εκπαιδεύσετε να εκφράζεται όπως εσείς, να αφομοιώσει τις γνώσεις σας και να λειτουργεί εκ μέρους σας".
Η νέα αυτή ανακάλυψη της πληροφορικής λειτουργεί 24 ώρες, εφτά μέρες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι μπορείτε και ενώ κοιμάστε η τύχη σας να δουλεύει. Ο άλλος σας εαυτός να μιλά εκ μέρους σας, να εξυπηρετεί άτομα, να συλλέγει πληροφορίες, να πλουτίζει τις γνώσεις του.Ο ομογενής επιστήμονας λέει ότι η εφεύρεσή του δεν απομακρύνει τους ανθρώπους. "Η ιδέα", συνεχίζει, " είναι ν’ ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας και γνωριμίας για, να μας φέρει σε άμεση επαφή με άτομα που δεν θα είχαμε ίσως την ευκαιρία να γνωρίσουμε στη ζωή σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η φυσική μας επαφή με τους ανθρώπους θ’ αλλάξει.
Πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι, θα πρέπει να επιδιώξουμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ του χτες και του σήμερα, έχοντας πάντα ανοιχτό το μυαλό μας στο αύριο. Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε ότι όσο πιο άρτια πληροφορημένοι είμαστε, τόσο πιο ολοκληρωμένοι είμαστε σαν άτομα".
Και ποιο ρόλο παίζει η ειλικρίνεια στην κατασκευή του διδύμου μας, του κλώνου μας; ο ίδιος εξηγεί: "Εξαρτάται αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα πιστό αντίτυπο του χαρακτήρα μας, του πραγματικού εαυτού μας, ή ένα άτομο που θα θέλαμε να είμαστε ιδανικά. Επίσης, κάνουμε το My CyberTwin για να διασκεδάσουμε ή για να μας εξυπηρετήσει σε μια σοβαρή βάση; Η επιλογή, σε τελευταία ανάλυση, είναι δική μας".
http://news.pathfinder.gr/scitech/603845.html

Σχόλια (4)

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Ευγενία.
  Οσον αφορά τον φόρτο εργασίας πάντως, θα έλεγα ότι και να καταφέρει να μας εξοικονομεί χρόνο δεν νομίζω ότι θα έχουμε αντίστοιχα για εμας, χρόνο ελεύθερο.
  Μάλλον θα αντισταθμιστεί με επιπλέον καθήκοντα ή με περισσότερη εργασία με τη νέα αυτή προϋπόθεση!

  Γενικά όμως πρέπει να αποτελεί μεγάλο βήμα για τον κόσμο της πληροφορικής και για την κοινωνία του σήμερα, μια τέτοια εφευρεση.

  Οπως και να'χει, να γράφει εργασίες ξέρει ο CyberTwin?
  Θα του κάναμε όση εκπαίδευση χρειαστεί για να γράψει μόνος του μια εργασία του Φλεβάρη.
  Μια...

  Μια χαρά τα λέει (και τα κάνει) ο ομογενής. Εύγε! Πού είναι η "Κατερίνα" και έχω 2 πλυντήρια ασιδέρωτα? Ιδού η απορία... Άννα

  Αφού φορτώσαμε τη ζωή μας με τόσες δουλειές που να μην προλαβαίνουμε και να χρειαζόμαστε δίδυμο για να τη βγάλουμε καθαρή, χρειάζεται να αφιερώσουμε και άλλο χρόνο για να τον επιβλέπουμε και εκπαιδεύουμε.
  Σε λίγο θα τον βάζουμε και να αισθάνεται - να ερωτεύεται ενδεχομένως - γιατί εμείς δεν προλαβαίνουμε...
  Δεν ξέρω βολικό το βρίσκω, αλλά βαρύ μου φαίνεσαι να αναπαράγεσαι. Είμαι μια και μου φτάνει. Δεύτερη έκδοση του εαυτού μου δεν θα την αντέξω!

  Μαρία

  ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑΣ CYBERTWIN ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ... ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΕΝΑΝ CYBERTWIN ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΟΜΩΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΜΑΣ CYBERTWIN, ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ...

Δημοσίευση σχολίου