Τα καινoύργια παιχνίδια των ενηλίκων

αναρτήθηκε από Aris | Ετικκέτες: , , ,

Νέες τάσεις στο φαγητό, στο ντύσιμο, στη διασκέδαση, στην ενημέρωση. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που έφερε ο 21ος αιώνας δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την ερωτική μας ζωή. Από τα ερωτικά γράμματα και τις "ροζ" γραμμές, περάσαμε στα ερωτικά SMS και στη σεξουαλική ελευθερία, που προσφέρει το Διαδίκτυο. Aνάμεσα σε συντρόφους, είτε ανάμεσα σε αγνώστους, είτε στo πλαίσιo υπηρεσίας επί πληρωμή, τo τηλέφωνο και ο υπολογιστής καλύπτουν την ανάγκη για σεξουαλική διέγερση.


Avatars στο Second Life, chat, web cameras, USB δονητές... είναι στη διάθεση όσων θέλουν να πειραματιστούν στην ερωτική
τους ζωή.

Η ασφάλεια που παρέχει στους χρήστες το καθεστώς ανωνυμίας, συν το ότι ο καθένας «είναι» στο παιχνίδι ό,τι δηλώσει, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για να ξεδιπλώσει κανείς μια μεγάλη γκάμα ερωτικών τάσεων που ίσως δεν θα τολμούσε να εκφράσει στην πραγματική του ζωή.
Ο Γεώργιος Αλεξιάς, επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο επισημαίνει ότι «Το Διαδίκτυο και ιδιαίτερα οι κατασκευασμένοι κόσμοι, όπως το “Second Life”, δίνουν τη δυνατότητα να “βιώσουμε” μια δεύτερη ζωή, ίσως διαφορετική από την πραγματική, να φτιάξουμε μια προσομοίωση του εαυτού μας όπως φαντασιακά θα θέλαμε να είναι. Οι “κόσμοι” αυτοί στηρίζονται στη δυνατότητα νέας επικοινωνίας, με την οποία ξεπερνάμε τα όρια και τους φυσικούς φραγμούς. Πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας νέων σχέσεων, ενδεχομένως και νέων τρόπων βίωσης ή αίσθησης της σεξουαλικής επαφής. Οι “πειραματισμοί” αυτοί συνάδουν με τις εξελίξεις της εποχής, δεν αποτελούν κάτι “καλό” ή “κακό”, αλλά ένα νέο τρόπο να φτιάξουμε κοινωνικές σχέσεις. Μάλιστα, το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός χρηστών υιοθετεί παρόμοιες πρακτικές και πειραματισμούς δείχνει ότι πρόκειται για μια μορφή επαφής που εξελίσσεται».

Σχόλια (0)

Δημοσίευση σχολίου