ΠαρακαλώΚλέψτεΜε.com

αναρτήθηκε από Rama | Ετικκέτες: , ,

H ιστοσελίδα PleaseRobMe (Παρακαλώ κλέψτε με) αποκαλύπτει την ακριβή τοποθεσία των άδειων σπιτιών, με βάση τα όσα δημοσιεύουν στο διαδίκτυο οι χρήστες. Στόχος του site δεν είναι βέβαια η διάπραξη εγκλημάτων, αλλά να καταδειχθούν οι κίνδυνοι που έχει το να μοιράζεται κανείς διαδικτυακά προσωπικά δεδομένα, όπως η ακριβής τοποθεσία της κατοικίας του.

Η ιστοσελίδα στηρίχθηκε στους παίχτες του online παιχνιδιού Foursquare, το οποίο λειτουργεί με βάση το που βρίσκεται ο χρήστης στην πραγματικότητα, όπως επεσήμαναν οι Ολλανδοί προγραμματιστές του, στο BBC News, το PleaseRobMe αποσπά πληροφορίες από τους παίχτες που έχουν επιλέξει να εμφανίζεται αυτόματα η τοποθεσία τους στο Twitter.

Η ιστοσελίδα δεν είναι εργαλείο για διάρρηξη, υποστηρίζει ο προγραμματιστής προσθέτοντας: "Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι πριν από λίγο καιρό ήταν αμφισβητήσιμο αν θα μοιραζόσουν το πλήρες όνομά σου στο διαδίκτυο. Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο κατά 1.000 μίλια". Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τις πληροφορίες της ιστοσελίδας για να διαπράξεις διάρρηξη.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Crimestoppers συμβουλεύει τον κόσμο να σκέφτεται προσεκτικά πριν επιλέξει να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. "Παροτρύνουμε τους χρήστες του Twitter, του Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων να σταματούν και να σκέφτονται πριν δημοσιεύσουν προσωπικές πληροφορίες που ενδέχεται να τους καταστήσουν ευάλωτους σε εγκλήματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης.
"Λεπτομέρειες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμες σε όλον τον κόσμο: Δεν θα έβαζες μια ταμπέλα στην πόρτα σου ότι λείπεις από το σπίτι, οπότε γιατί να το δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο;", πρόσθεσε

www.enet.gr

Σχόλια (0)

Δημοσίευση σχολίου